14 Mart 2018 Çarşamba

Yuva aranıyor

            
                                                              
                                                                 Yuva arıyorum.

Yuva arıyorum yazım çok iyi olsun istedim ,  yazım çok etkileyici olsun ki çok uzaklarda çok az olduğunu sandım iyi kalpli hayvan severlere kadar ulaşabilsindi,yazdım yazdım sildim.  Yazdığım cümlelerin hiç biri onun bu bakışı kadar etkili  olamadı. 

 Bu kedi bilseydi, ne kadar çekingen ne kadar utangaç ve korkağım bir bilseydi...  Şu sokak neredeydi diye soramayan,   bluzun otuz sekizini  talep edemeyen biri olduğumu bilmiyordu, bilse böyle bakar mıydı? 

Bilmiyordu işte,  bu çekingenliğim bu yabaniliğim yüzünden Bobi ölmüştü. Bobi de onun gibi yavruydu,  köpekti, zıp zıplıyordu, insanları ne çok seviyordu, herkesin kucağına atlıyor, yalıyor yalıyordu. Köyümün köpeği olduğu için risk altındaydı, biliyordum. Arkadaşım, bloğunda paylaşsan belki onu sahiplenecek biri çıkar demişti, bloğumda yazamadım,  herkesi kendim gibi sandım, kimse ilgilenmez,  almak istemez, almaya niyetlenen olsa nasıl biri olacaktı, nasıl davranacaktı, köyünden ayıracak şehirde yola mı bırakacaktı?  Çok geçmeden Bobi zehirlendi,  öldü, köye gömüldü. Bobi'nin sağlığında onun için hiç bir şey yapmayan ben arkasından çok ağladım, bloğumun adını değiştirdim, yedi senedir yazdığım yazıların hepsini sildim, kendi kendime  cezalar kestim. 

Bobi'nin arkasından hayvanlara karşı dürüst olmaya çalışıyorum, boş bir seviyoruma sığınmamalı, elimden ne geliri  düşünmeliydim . Bir yazı yazmalı, bu kedi için yuva aramalıydım.
Bu yavru kedi için yuva arıyorum,, utanmadan sıkılmadan istiyorum. Onu sahiplenecek güzel yürekli insanların dikkatini çeksin bu yazım, sonuna kadar ona bakacak,  onun mutluluğunu önemseyecek bir insan arıyorum. 

Hayvan  seven insandan çekinilir mi dedi arkadaşım.

Çekinmeden utanmadan sıkılmadan ,  istiyorum, bu kedi için yuva istiyorum...

+ Fotoğraftaki kedi İstanbul'da güzel yürekli bir hayvan severin evinde bekliyor.

+ aysekoza@gmail.com adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Kedicik evini buldu umarım, üç gün içerisinde yeni yuvasına gidebilme umudu doğdu, teşekkür ederim herkese...












5 yorum:

  1. Ayşeciğim.. Çabucak adres ver bana. Kızım yana yakıla yavru kedi arıyor. Sepeti, kumu, yemi bile hazır. Nasıl da güzel bir sürpriz olacak ona.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah sıcak bir yuvası olur bu güzel masum bakan kediciğin :)

    YanıtlaSil
  3. sevgili Gülsüm hanım, sevgili Ayşe.
    bu gece kedibebeyi yuvasına, Elif'e götürdük.
    Ayşe öyle diledin, ısrar ettin ve istedin ki, kedibebe sahip olabileceği en güzel yuvayı buldu.
    Gülsüm hanım, harika bir kızınız var, gurur duymalısınız:)
    çok mutluyum, çok umutluyum. uzun zaman sonra yeniden. çok teşekkür ederim.
    nükhet bıçakcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Her anne yavrusuyla gurur duyar ama başkalarından "kızınızla gurur duymalısınız" sözünü işitmek daha büyük bir gurur oluşturuyor. Annenin ayakları yerden kesiliyor. Teşekkür ederim. Kızım da sizi çok sevmiş. Size de Ayşe'ye de teşekkür borçluyum. Hep mutlu, çok mutlu olun.

      Sil