16 Nisan 2020 Perşembe

bir aydır duran güneş


İngiltere'de küçücük bir apartman dairesinde bir aydır  karantinadayım, iki odalı, balkonsuz, pencereleri ancak bir karış açılabilen. sabahleyin  yorgan havalandırmaya , kollarımı pervaza dayayıp kafamı dışarı çıkarmaya izin vermeyen üç tane pencerem var. Altı aydır buradayız, beş ay boyunca  yağmur yağdı , beş ay boyunca her gün yağmur yağdı, gri bulutlar hiç kaybolmadı ve hava hep  soğuktu. Penceremin kenarları  yosun tuttu, yosunların içinden uzaylı anteni  gibi uzantılar çıktı. Beş aydır güneş kendini karantinaya almış gibi, hiç gözükmedi.
 Stay at home dediklerinin  ilk günü güneş geldi ve bir aydır hiç kaybolmadan  gökyüzünde ışıl ışıl duruyor. Bir ay boyunca bir kere bile bulutlanmadı gökyüzü , bir damla da yağmur yağmadı. Bir aydır kuşların sesi daha gür çıkıyor, blackbirdler, robinler, turuncu gözlü martılar, çık çık çık diye seslenen  adını bilmediğim kuşlar...Gece gökyüzüne yıldızlar geldi, bir aydır oradalar.  Komşu ile dağ keçileri gelmiş. Tilkileri bekliyorum ben de. Dünyadaki yaşamlarına bir hırsız gibi devam etmeleri  son bulsun. Dünya onların olsun, karantina günlerinde hissettiğim şey bu.

5 yorum:

  1. Selam, balkonsuz ev birde yarı açılan cam. Çok zor kolay gelsin diyeceğim.Sabır diliyorum. Bizde güneş var ama havalar halan soğuk balkonda uzun süreli duramıyoruz, rüzgar var.Dağ keçileri çok hoş.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Aysecigim, ne zamandir okuyamamistim yazilarini, yazdi mi acaba nasillar diye de dusundum birkac kere...
    Balkonsuz bir apartmanda yasamistik 6 ay kadar biz de, iyi bilirim ne demek oldugunu...
    Ama biz icerilerdeyken dunyanin keyfini cikaran insan disi tum yaratilar icin seviniyorum bir yandan da; ayni hissiyat icindeyiz, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. uzun süredir karantidannasıl etkilendiniz diye merak ediyordum. iyi olmanıza sevindim. lütfen daha sık yazın

    YanıtlaSil
  4. şimdi nasılsınız Ayşe? Yunus'un okul ve eşinin işi devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  5. Ayşeee, bi ses ver, ne yapıyorsunuz? İyi bayramlar canım.

    YanıtlaSil