2 Mart 2020 Pazartesi

köpek bakışı


 Güneye giden trenler çok ucuz diye her hafta sonu güneye gidiyoruz. Trende,  gittiğimiz şehrin adını doğru söylemeye çalışıyorum.
Pegtın diyorum, pentın , pantın...  Suyu havayı düşünceyi isimleri harfleri neredeyse her şeyi  doğru söyleyemediğim gibi bu şehrin adını da doğru telaffuz edemeden trenden iniyorum.
 İngiltere'nin diğer şehirleri gibi her an  yağmurlu  bu şehirde. Güneşin açtığı bir anda  şemsiyemizi unutmuşuz , yağmur yağmaya başlayınca farkına varıyoruz. Eşim ile oğlum şemsiye aramaya çıkıyorlar.

Adını doğru söyleyemediğim  şehrin bir  marketi önünde   bekliyorum.  Markete girip çıkanlara yoldan gelip geçenlere bakıyorum. Yanımdan geçenlerin konuştuklarına kulak kabartıyorum, anlayamıyorum. 
Bir adam   köpeğini bağladı karşımdaki banka . 
 Sonra markete girdi. Sahipsiz kalan köpek etrafına  tedirgin bakmaya başladı. Market kapısında bekleyen ben artık önümden geçen insan kalabalığını umursamadan köpeğe bakmaya başladım. Gözlerini markete dikmiş köpeğe baktıkça birbirimize çok yakın olduğumuzu hissetmeye başladım. 
Boynumdaki tasma, bağlı olduğum yerler, insanlar, zaman, beklenen...
Anlamsızlıklar içinde kaybolmuş iken bir köpek  bağlanıveriyor karşımdaki banka. Çevresindeki dünyaya  aynı benim gibi bakıyor. Dünya çok korkunç biliyorum. Beklediğimiz şey korkunçluğu yok edemiyor. O yüzden bu tedirginliğimiz, acı ile bakışımız. Senin bakışların benim bakışlarım iyi  arkadaş olur , dünyanın anlamsızlığına belki merhem olur dedim köpeğe. Hiç ayrılmasın bakışlarımız, tasmalarımızı  çözelim, zamansız , yersiz, insansızlığa doğru beklediğimize doğru...  kardeş olalım mı... 
 Köpeğin beklediği, marketten çıktı, tasmasını çözerken good boy dedi,  uzaklaştılar. 
Ardından bizimkiler geldi, üzgündüler, şemsiyeyi bulamamışlardı. İngiltere'nin sinsi yağmurlarına karşı savunmasız trene doğru yürüdük.








4 yorum:

  1. Selam duygularınızı ne kadar güzel anlatmışsınız. sık yazın Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. su cumlelere derler ya "imzami atarim": Boynumdaki tasma, bağlı olduğum yerler, insanlar, zaman, beklenen...
    Anlamsızlıklar içinde kaybolmuş iken bir köpek bağlanıveriyor karşımdaki banka.

    YanıtlaSil
  3. Ayşe hanım nerelerdeydiniz? Azılarınızı özledim

    YanıtlaSil
  4. Ayşe Hanım Merhabalar,
    Nasılsınız merak ettim sizi. Ingiltere 'de misiniz hâlâ ? Umarım güzel haberlerle dönersiniz bloga :) sağlıklı günler diliyorum. Fatma Yaşar ben. Mailinizi bulamadığım için buradan yazdım kusura bakmayın.

    YanıtlaSil