3 Eylül 2018 Pazartesi

Okullar açılırken


   Okul formasının pantolonunu alır almaz üç kat geriye katlamışım, ilk sene paçalarını götüremiyordu, ağırlık yapıyor olmalıydı üç kat kıvrılmış kumaş. Ama yepyeniydi, tüm sınıf arkadaşlarının ki gibi.
İkinci sene ilk katı açmışım, en üstteki ince beyaz çizginin işaret ettiği gibi, bu pantolon geçen sene alındı diyor. Yine de yeni, yepyeni olmasa da...

Alttaki ikinci beyaz çizgi , üçüncü seneyi haber veriyor. Üç senedir aynı  pantolonu giyiyorum diye bağırıyor. Yeni değil ama eski de değil.

Kilo aldığı için beli dar geldi diye ilkokul sonda yenisini almak zorunda kalmıştık. Belin idaresi yoktu, aynı pantolonla ilkokuldan mezun olmasına izin vermedi.   Paçalar  bel gibi değildi,  halden anlayan, her seneye uyum gösterendi.

"Yeni"sini almak her çocuğu mutlu edecek diye bir gerçek yok. Bazı çocukları "eski" de mutlu edebilir, idare ettikçe  mutlu olan anne babaları oldukça...

3 yorum:

  1. Metehan'ın tişörtlerine bakıyorum ben de. Dört sene aynı tişört aynı pantolonu giydi. Şimdi elim gitmiyor gardroptan çıkartmaya, hüzünleniyorum onlardan ayrılacağım için.

    YanıtlaSil
  2. Evet şu bel olayı işi bozuyor. Beli lastikli olup içten düğmeli olanlardan bulabilsen keşke, ben genelde alt giyeceklerini öyle buluyorum, böylelikle 2, bazen de 3 yıl giyebiliyor :) Yeni eğitim yılı hayırlı olsun canım şimdiden :)

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda kız çocuk anneleri daha şanssız. Çünkü çok çabuk boy atıyorlar. Yine de ben şöyle düşünmüştüm. Kızlarımın en çok zaman geçirdikleri yer okulları. En güzel kıyafetleri okul formaları olmalı. Formanın içinde kendilerini şık,rahat ve keyifli hissetmeliler. Bu yüzden okul masrafımız epey fazla olurdu. Olsun. Pişman değilim. :)

    YanıtlaSil