8 Eylül 2021 Çarşamba

domates-biber

Bu sene ilk kez tek başıma yaptığım sebze bahçesi...





Eylül ayına girdik , domates,  biberlerimin daha kızarmamasının nedeni bana gölgelik topraktan yer vermeleri olabilir. İlk kez yapıyorum diye, atalık tohumdan kendim yetiştirdim diye,  fide satın almadım diye, ilaç vurmayacağım diye beni payımsamadılar ( önemsemediler, yapamaz sandılar).
Tohumdan yetiştirdiğim domates ve kapya biberlerim o kadar irileşti ki her biri bir kilo kadardır.( abartmıyorum, hafta sonu gittiğimde tartıp fotoğrafını çekeceğim)
Bir tanesi bir kilo gelen kapya biber(salçalık biber) ile domates görmek isteyen olursa benim bahçeme gelsin.
Bu arada bu sene bizim buralarda domateslere hastalık vurmuş, köylü yemeye  domates bulamıyormuş, satın alıyorlarmış kasabadan, bana hastalık vurmadı, domatesin biberin çokluğuna dallar kaldırmıyor, kırılıyor. 
Bana tarlanın gölgelik tarafını uygun görenler nasıl hata yaptıklarının farkına varmışlardır.  
















 

6 yorum:

  1. Sevgili Ayşe bahçen nerede? Atalık tohumlarına bayıldım. eğer çok olursa bende bir kaç tanesine talibim. dedğin gibi gölgelik alanda malesef domates ve biber kızarmıyor. sadece yeşil biber ve taze fasulye ile salatalık gölge istiyor.ben nispeten şanslı olarak evimin bahçesinde yetiştiriyorum ve bu da beni yormuyor. bereketli olsun.tez zamanda evladına kavuşmanı diliyorum. sevgiler. Sinem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sinem, eskiden ilk çıkan domatese en iri en sağlıklı domatese ip bağlarlarmış ki belli olsun onun tohumunu alsınlar, senin için ip bağladığım domatesten çekirdek ayırdım ve hepsi fideye dönüşüveriyorlar.. bu tohumları yengem verdi, onun köyünün tohumlarıymış, yengemin köyünden bizim köye geldi, senin bahçene de gitmesini çok isterim...sevgilerimle

      Sil
    2. Bafra mıı! Geçtim oralardan bu yaz iki kez. Ne çok isterim seni görmeyi. İnşallah inşallah inşallah!

      Sil
  2. of çok güzeller,güle güle yiyin inşallah...

    YanıtlaSil