3 Temmuz 2019 Çarşamba

Annemin balkonu




Annemin balkonu. Bitkiler balkonu istila etmiş, televizyonu esir almışlar. Bir daha ki gelişimde balkon bitkileri bu faydasız aleti  yok edecek, kesin.
Her yere özgürce uzanan  bu çiçekler balkonda oturmama  ne diyorlar diye kulak kabartıyorum.
Kendimi bu balkonda , şehirde , dünyada aynı duvarda asılı televizyon gibi hissediyorum. Faydasız. Çiçekler beni de sarsın istiyorum. Tüm vücudumu kaplasın yeşil yapraklar. Bitki olayım, ben de. 

Kauçuğu, mum çiçeği, kaktüsü, sarmaşığı, hepsi beni duyuyor. Bir bitki olsaydım diye şimdi onların yanında kurduğum bu hayalden haberleri var.  Tavana kadar uzamış, kollarını her köşeye uzatmış, yayıla yayıla büyüyen kocaman çiçeklere pek yakın hissedemiyorum.
 Kıpkırmızı çiçek açmış kaktüsün saksısında çıkan yabani otu görüyorum. Kaktüsün  saksısına köyden getirdiğim  toprağı koyduğum için bu yabani ot çıkmış olmalı. Yabani ota karşı yakınlık hissediyorum. Bir bitki olsaydım bu yabani ot  olurdum. Başkalarının saksısında başkalarının suyuna ortak, göründüğünde koparılacak kadar yaşamaya razı.

2 yorum:

  1. Merhaba öykünüzü bir solukta okudum, kendi çabanızla ayakta durmaya çalışma direnciniz her satıra yansımış.
    Uçağa binmeden önce doktor önerisiyle alınabilecek ilaçlar mevcut.
    Erasmus sitelerini takip ederek, gittiğiniz şehirde kısıtlı imkanlarla neler yapılır, öneriler nelerdir gibi bir çok soru ve yanıta forumlardan ulaşabilirsiniz. Aile olarak hepinizi tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. Yabani otları çok severim. Bahçem olup da ayıklamak zorunda olduğum zamanlardan hayranlığım var onlara. Dünyaya öyle kök salmak isterdim :)

    YanıtlaSil