8 Mayıs 2019 Çarşamba

kuşun ötüşü


                                                                (.)

Çorum'da hava karardı, rüzgar  bahar dallarındaki çiçekleri beyaz pembe havada uçuştururken  mutfak penceresine koştum. Sokaktaki tek çam ağacının tepesine bakarak bekliyorum. Bu mevsimde gelir bu ağacın tepesine konar, yağmur yağarken ötmeye başlardı.
Yağmurun yağmasını beklerken , umutlanıyorum.
Mutfak masamın üzerindeki radyodan bir kuş sesi geliyor. Açık Radyo 'da yeni bir program başlamış,  ebedi yok oluş.  Masaya oturdum,  Kauai adlı kuşu dinlemeye başladım.

Çok uzaklardaki bir adanın adıymış Kauai,  kuşlar ismini yaşadığı bu adadan alıyormuş. İnsanlar keşfedince adayı , Kauai kuşları yok olmaya başlamış. Son kalan erkek Kauai kuşunun dişisini çağırmasını dinlerken pencereme yağmur damlaları vurmaya başladı. Masamdan kalktım, yalnız ağacın tepesine bakmaya başladım.


(.) https://therumpus.net/2018/07/first-and-last-songs-the-extinct-song-of-the-kauai-oo/?fbclid=IwAR25aLPRJOtBBPHjA1gK7Uyb0tXnWHACypcfF0wKP3wQOTJnxwFz-uNikVc


https://birdsna.org/Species-Account/bna/species/kauoo/introduction?fbclid=IwAR1Nh1BARRGa5kEHMbNr3YOSG0DM4sdIX8OiKHFQ1-VfLYbOTqL20lj347I 

3 yorum:

  1. Nereye gitse zulüm götürüyor insanoğlu :(

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi Ayşecim, özlemişim ben seni okumayı♥

    YanıtlaSil
  3. Bu yazın bana bir kızılderili hikayesini hatırlattı. Değer verdiğimiz sesleri duyarız. Acaba o kuşu senden başka bekleyen var mıdır?
    ***
    "Bir gün New-York´ta bir grup iş arkadaşı, yemek molasında dışarıya çıkar.
    Gruptan biri Kızılderilidir.Yolda, insan kalabalığı, siren sesleri, iş makinelerinin çıkardığı gürültü ve korna sesleri arasında ilerlerken, Kızılderili, kulağına cırcır böceği sesinin geldiğini söyleyerek cırcır aramaya baslar.
    Arkadaşları, bu kadar gürültünün arasında bu sesi duyamayacağını, kendisinin öyle zannettiğini söyleyip yollarına devam eder. Aralarından bir tanesi inanmasa da, onunla aramaya devam eder.
    Kızılderili, yolun karsı tarafına doğru yürür, arkadaşı da onu takipeder. Binaların arasındaki bir tutam yeşilliğin arasında gerçekten bir cırcır böceği bulurlar.
    Arkadaşı, Kızılderiliye "Senin insanüstü güçlerin var. Bu sesi nasıl duydun?" diye sorar.
    Kızılderili ise; bu sesi duymak için insanüstü güçlere sahip olmaya gerek olmadığını söyleyerek, arkadaşından kendisini takip etmesini ister.Kaldırıma geçerler ve Kızılderili cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlar.
    Birçok insan, bozuk para sesini duyunca sesin geldiği tarafa bakarak,onun ceplerinden düşüp düşmediğini kontrol eder.
    Kızılderili, arkadaşına dönerek:
    "Önemli olan, nelere değer verdiğin ve neleri önemsediğindir.
    Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin."

    YanıtlaSil