30 Ocak 2019 Çarşamba

Kes ( Kerkenez)


Çorum'dan Ankara'ya  giderken yol kenarında  elektrik direkleri üzerinde kerkenezleri gördükçe aklıma "Kes" filmi geldi. 
  Tek yükseltisi elektrik direkleri olan bu bozkır yolunda, gelip geçeni umursamayan kerkenezlerden uzaklaşırken filmin bıraktığı sızıyı hissettim.



İngiltere'de geçen film , adını   bir kerkenezden  alıyordu.
 14 yaşındaki Billy Casper, büyüklerin çürüttüğü  dünyasında  bir kerkenez ile kendini buluyordu. Kes adını verdiği yırtıcı kuş, her engeli aşabileceği bir umut olarak en yakın arkadaşı olmuştu. 
.




Kes filmi    aldığı bir çok ödül ile birlikte 14 yaşına kadar izlenilmesi gereken filmler  arasında yer alıyor.

Filmin yönetmeni Ken Loach ödül aldığı konuşmasında;" bir hikaye anlatacaksan güzel diye değil anlatılması gerektiği için anlatmalısın" diyordu. 

 Şu hayatımda, anlatılması gereken şeylerimin, ne kadar sığ ne kadar gereksiz ve boş şeyler olduğuna böyle filmleri izledikçe farkına varıyorum. 



5 yorum:

  1. Ödül alanlar ciddi çok etkileyici oluyor izlerim not aldim

    YanıtlaSil
  2. Bu film listesini de eklediğiniz için çok teşekkürler. Bu filmle başlayarak çocuklarla seyredeceğiz. Bizi nasıl etkileyecek, çevremizdekilere bakışımızı nasıl değiştirecek merak ediyprum.
    Ltg

    YanıtlaSil
  3. bu hesaptan güzel tavsiyeler geliyor. Kısa bir süre önce izledim filmi ve gerçekten çok etkilendim. Asıl anlatılması gereken şeylerinizin sığ ve gereksiz olduğunu sanmam. Asıl demişsisniz. Terapi daha çok ortaya çıkarıyor böyle şeyleri.

    YanıtlaSil
  4. Ayse Hanim sizin yazdiklarinizin hic biri bos, gereksiz ve sig degil...

    YanıtlaSil
  5. Ankara ya giderken...görüşemedik Ayşecim,vaktin olursa birdahakine beklerim :)

    YanıtlaSil