27 Ekim 2017 Cuma

Anne- Baba

Annem ile babam geldi. Babam yine sırtına  bir çuval yüklenmiş, annemim eli kolu dolu. Yaşlarına bakmadan bu kadar yükü şehirden şehire taşıma   güçlerine şaşırıyorum. Çuvalı açıyorlar, biberlerin en  körpelerini domateslerin en kırmızısını, lahananın en ince yapraklısını seçtik diyorlar, fasulye, pirinç, bulguru tek tek çıkarıyorlar. Ispanağın en körpesini, ayvaların en irisini.. Nokul yapmış kat kat, her katın arasına ceviz koyarak," baban yardım etti " ,  cevizleri kırdı" diyerek. Kavanozlarda salça, tarhana, turşu, "hepsini babanla yaptık "diyerek.   Küçük bir kutuyu utana sıkıla uzatırken, " manda lokumu çıkmış", bu kadar alabildik, diyerek. Acemice örmeye çalıştım  kusurlarını görme diyerek bir şal koyuyor omzuma, "baban almış yününü."
Beyaz saçlarıma, kırışan yüzüme, düşen omzuma bakarak artık iyice yaşlandığıma inanıyorken onlar kapımı çaldığında küçülüveriyorum.
Yaşımı aldıkça onlara olan ihtiyacım azalır hissediyordum, öyle değilmiş.
En çok gençliğimde ihmal ettiğimin farkına varıyorum, gençliğim en özgür zamanlarımdı,  varlıklarını en az hissetmek istediğim zamanlarımdı . Ne çok yanlış yapmışım.
Yaşlandığım yaşlarımda neden  onlara bu kadar  çok ihtiyaç duyuyorum?
Bugün yolcu ettim, şalıma sıkıca sarınıyorum onsuz geçecek günlerimin soğukluğunu hissetmemeye çalışarak...


7 yorum:

  1. Anne babalarımızın yanında çocuk olma duygusu kadar güzel bir duygu yok sanırım.

    Evet gençken insan bu ladar düşkün olmuyor. Gençliğin gereği bu, kendimizi bulma telaşesinde bambaşka hayallerde yaşıyoruz. Onları gerçekten görmeye kendimiz anne olduktan sonra başlıyoruz :)

    Anneciğine de babacığına da hürmetler. Allah kavuştursun.

    YanıtlaSil
  2. Ya seni çok seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Benim hayatımda şu an ikisi de yok.Öyle iyi anlıyorum ki yazdıklarınızı.Ağlıyorum şimdi.Hatırlamak ve ağlamak da güzel her şeye rağmen.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel. Memleketten anne baba gelmesi hele getirdikleri o güzel şeyler. Allah eksikliklerini göstermesin.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl güzeller,nasıl verici...istiyorlar ki dünyaları önümüze döksünler, neleri varsa paylaşıyor,yine de şunuda verseydim teleşındalar...Allah yokluğunu göstermesin ama en çokta yaşlandığımızda değerlerini anlıyoruz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ne tatlı bir duygu, bir zamanlar sıkılarak of puf ettiğimiz ilgiye nasıl da hasret kalıyoruz büyüyünce. Allah başımızdan eksik etmesin hiç...

    YanıtlaSil